Diasorok

Hittankönyv sorozatunkhoz kapcsolódó diasorok. A diasorokat ajánljuk órai szemléltetésre, házi feladatként történő megtekintésre, önálló feldolgozásra, ismétléshez.

Ha a diákat teljes képernyőn szeretné nézni, akkor a csatolmány megnyitása után nyomja meg az F5 billentyűt!

Kompendium kérdései interaktív 1.

A Katolikus Egyház Katekizmusának kompendiuma alapján összeállított interaktív kérdéssor segít a legfontosabb hittani ismeretek begyakorlásában, memorizálásában és ismétlésében. Mindenki tetszés szerinti ütemben haladhat. Lehetőség van válogatni a témakörök között.
 

Nagyböjti gondolatok 2011

Érdemes átelmélkedni a diosor gondolatait, ez segítségünkre lehet az ünnepi felkészülésben.

Keresztút a Család Évében

A diasor minden családtagnak, szülőknek, nagyszülőknek, gyermekeknek egyaránt segít  abban, hogy felismerjék, hogyan nézhetik Istennek tetsző módon egymást, hogyan segíthetik, gazdagíthatják egymás életét, és miképpen tudják a nehézségeket Jézus szenvedéséhez társulva hordozni.

Gondolatok a böjtről

A diasor megtekintése után érdemes elgondolkodni, milyen módját választhatjuk nagyböjt idején az önfegyelem és a szeretet gyakorlásának. Tegyünk jó elhatározást, és törekedjünk megtartani is!

Oltáriszentség 2.

A diasor az Oltáriszentségről közöl fontos tudnivalókat a felső tagozatos és középiskolás diákok számára jól érthető formában.

Adventi ima

Olvassátok el az imát!  Gondolkodjatok el azon, mit mond nektek! Próbáljatok lélekben ráhangolódni az ünnep igazi tartalmára!

A szentmise

A diasor segíti a szentmise szövegének, fő részeinek megismerését, megtanulását. Többszöri megtekintésre ajánljuk. Érdemes a hanganyagok imák rovatából hangzó formában is gyakorolni a szentmise szövegét, válaszait. A két gyakorlási módot felváltva alkalmazhatjuk.

ADVENTI NAPTÁR IDÉZETEKKEL

A diasort érdemes többször is megnézni, és minden nap az aktuális idézetet elolvasni.

Jó adventi felkészülést kívánunk!

Ézsau és Jákob története

Olvassátok el a Bibliából Ézsau és Jákob történetét, azután nézzétek meg a diasort és értelmezzétek közösen a történetet!

A keresztség szentsége

Ez a diasor bemutatja a keresztség szentségének lényeges vonásait. Alkalmas a szentségről tanultak elmélyítésére, gyakorlására, ismétlésére is.